Krevetová polévka s chorizem a bramborami

Krevetová polévka s chorizem a bramborami

4.9 9 hodnocení
Příprava 5min
Celkový 40min
6 porcí

Suroviny

  • stroužky česneku
    3
  • cibule napůl
    250 gramů
  • čerstvé petržele jen lístky
    10 snítek
  • másla na kousky
    50 gramů
  • olivového oleje
    20 gramů
  • choriza na plátky (2 cm)
    250 gramů
    250 gramů uzené vepřové klobásy, na kolečka (2 cm)
  • mleté uzené sladké papriky
    1 polévková lžíce
  • moučných brambor na kousky (2–3 cm)
    200 gramů
  • vody
    500 gramů
  • citrónové šťávy
    10 gramů
  • zeleninové dochucovací pasty
    2 čajové lžičky
    1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody), rozdrobený
  • sušeného oregana
    1 čajová lžička
  • sušeného tymiánu
    1 čajová lžička
  • chilli vloček
    ½ čajové lžičky
    čajové lžičky mletého kajenského pepře
  • soli
    ½ čajové lžičky
  • mletého černého pepře
    ½ čajové lžičky
  • středně velkých vyloupaných krevet syrových
    250 gramů
    250 gramů středně velkých vyloupaných krevet, mražených, předem rozmrazených
  • vařených kukuřičných klasů na kousky (3–4 cm)
    150 gramů
    150 gramů sterilované kukuřice, scezené
  • bageta (cca 250 gramů), na plátky
    1
  • petrželová nať nasekaná, na ozdobu
  • citróny na klínky, na ozdobu
    2

Nutriční hodnoty na 1 porci

Kalorie 490 kcal / 2050.2 kJ
Protein 22.5 g
Tuk 28.2 g
Sacharidy 38.3 g
Vláknina 3.5 g
Nasycený tuk 11.2 g
Sodík 1011.7 mg

Líbí se ti co vidíš?

Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do naší 30denní bezplatné zkušební verze a objevte svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se Vám také líbit...