Je potřeba použít Kryt mixovacích nožů.

K přípravě tohoto receptu potřebujete Kryt mixovacích nožů. Zjistit více

Krevetová polévka s chorizem a bramborami
TM6 TM5 TM31

Krevetová polévka s chorizem a bramborami

4.9 (9 hodnocení)

Suroviny

  • 3 stroužky česneku
  • 250 gramů cibule, napůl
  • 10 snítek čerstvé petržele, jen lístky
  • 50 gramů másla, na kousky
  • 20 gramů olivového oleje
  • 250 gramů choriza, na plátky (2 cm)
    nebo 250 gramů uzené vepřové klobásy, na kolečka (2 cm)
  • 1 polévková lžíce mleté uzené sladké papriky
  • 200 gramů moučných brambor, na kousky (2–3 cm)
  • 500 gramů vody
  • 10 gramů citrónové šťávy
  • 2 čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
    nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody), rozdrobený
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • ½ čajové lžičky chilli vloček
    nebo čajové lžičky mletého kajenského pepře
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 250 gramů středně velkých vyloupaných krevet, syrových
    nebo 250 gramů středně velkých vyloupaných krevet, mražených, předem rozmrazených
  • 150 gramů vařených kukuřičných klasů, na kousky (3–4 cm)
    nebo 150 gramů sterilované kukuřice, scezené
  • 1 bageta (cca 250 gramů), na plátky
  • petrželová nať, nasekaná, na ozdobu
  • 2 citróny, na klínky, na ozdobu

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2050.2 kJ / 490 kcal
Protein
22.5 g
Sacharidy
38.3 g
Tuk
28.2 g
Nasycený tuk
11.2 g
Vláknina
3.5 g
Sodík
1011.7 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty