Kompatibilní verze
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů konzervované bílé cizrny, scezené
- 250 gramů cibule, na kousky (3-4 cm)
- 2 stroužky česneku
- 40 gramů olivového oleje
- 500 gramů hlívy ústřičné, na proužky (2 cm)
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 100 gramů rajčatového protlaku
- 300 gramů zeleninového vývaru
- 1 špetka chilli koření (volitelně)
- ½ čajové lžičky mletého kmínu
- 1 - 2 čajové lžičky soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 1 snítka čerstvé máty, pouze listy, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Protein
- 11.1 g
- Sacharidy
- 27.8 g
- Tuk
- 14 g
- Vláknina
- 14.4 g
Alternativní recepty
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30 Min
Eintopf se zelím a kroupami
1h
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45min
Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)
1h 20min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50min
Lilkové ragú s cizrnou
45min
Zeleninové muffiny s tofu a koriandrovo-jogurtovou omáčkou
1h 10min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 min
Houbovo-cizrnová směs
9h
Kroupy se žampióny
55min