Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 stroužky česneku
- 40 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného
- 80 gramů medu
- 15 gramů bílého vinného octa
-
60
gramů korejské chilli pasty
nebo 60 gramů chilli pasty - 60 gramů miso pasty
- 20 gramů sójové omáčky
- 30 gramů tmavého sezamového oleje
- 1 čerstvý losos, celý, vykuchaný (cca 2 kg)
- 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje, na vymazání
- 200 gramů hub shiitake, čerstvých, na 5mm plátky
- 2 polévkové lžíce tmavého sezamového oleje
- 1 snítka jarní cibulky, na 2mm kolečka
- 2 citróny, na klínky a plátky
- 10 gramů mikrozeleniny (volitelně)
- sezamová semínka, bílá i černá, nasucho orestovaná (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1028.4 kJ / 245.8 kcal
- Protein
- 10.4 g
- Sacharidy
- 13.4 g
- Tuk
- 17.4 g
- Nasycený tuk
- 2.9 g
- Vláknina
- 1.6 g
- Sodík
- 583.7 mg
Alternativní recepty
Šťavnaté ovoce z papiloty
20 Min
Jehněčí kotlety se smetanovou omáčkou
3hod.
Bramborový salát s bylinkovou zálivkou vinaigrette
Žádné hodnocení
Kokotky s polévkou s masovými kuličkami
40 Min
Bazalkovo-hořčičný dip
20 Min
Jehněčí plátky s citrónovými bramborami
1hod. 25min
Treska s cibulovo-balzamikovým přelivem
1 Std.
Kukuřičný chléb
1hod. 5min
Losos v zázvorové omáčce s kešu oříšky
30 Min
Kuřecí stehna s bylinkovou salsou a salátem z bílých fazolí s rukolovým pestem
55min
Pletenec se skořicí a datlemi
50 Min
Krůtí stehno se slaninou a bramborami
1 Std. 45 Min