Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Baklava-Sauce
- 5 Stängel Minze, abgezupft
- 100 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 100 g Milch
- 100 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Füllung
- 100 g Couscous
- ¼ TL Salz
- kochendes Wasser zum Übergießen
- 80 g Walnusshälften
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Olivenöl
- 250 g Babyspinat, frisch
- 400 g Feta, grob zerbröselt
Baklava und Fertigstellung
- 250 g Filoteigblätter, aus dem Kühlregal
- 1 Ei
- 1 EL Sesam
- 1 EL Schwarzkümmel-Samen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2154 kJ / 515 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 35 g
- Nasycený tuk
- 11 g
- Vláknina
- 3.6 g
- Sodík
- 802 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bulgur mit gebackenem Gemüse
1u.
Käse-Zwiebel-Tarte
1u. 45min
Orientalische Rösti mit Spiegelei
45 min
Cremige Feta-Pasta mit Nüssen
35min
Ravioli-Auflauf
1h 40min
Sabich (israelisches Sandwich)
1h 10min
Orientalischer Nudelsalat
30min
Spinat-Reibekuchen-Burger
35min
Chili-Cheese-Fries
40min
Börek vom Backblech - Tepsi Böreği
1u.
Falafel-Hummus-Bowl mit Aprikosen-Chili-Sauce
1u.
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1u. 45min