
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 - 350 g Zwiebeln halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen halbiert
- 30 g Tomatenmark
- 600 g Lammfleisch aus der Schulter, ohne Knochen (siehe Variation)
- 1 EL Buchweizen-Mehl
- 300 g Wasser
- 4 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 Zimtstange
- 4 Kardamomkapseln Samen ausgelöst
- 4 Gewürznelken
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 900 g Knollensellerie geschält, in Stücken (2 cm)
- 100 g Dörrzwetschken, entsteint
-
150 - 200
g Kohlsprossen halbiert
nebo 150 - 200 g Brokkoliröschen - 150 - 200 g Milch
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- 4 - 5 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 2 - 2 ½ TL Kräutersalz
- ½ Bund gemischte Kräuter, frisch Blättchen abgezupft (z.B. Thymian, Majoran, Oregano)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 635 kcal / 2655 kJ
- Protein
- 33 g
- Tuk
- 34 g
- Sacharidy
- 53 g
- Vláknina
- 10 g
- Nasycený tuk
- 15 g
- Sodík
- 1671 mg
Alternativní recepty
Dorsch-Curry
35min
Brathendl nach peruanischer Art mit Salsa Verde und Avocadosalat
7hod. 30min
Kabeljau nach Lagareiro Art mit Kohl-Bohnen-Brösel
1hod.
Chili-Limetten-Hendl mit Karfiolreis
1hod. 10min
Fisolensalat mit Speck, Nüssen und Parmesan
25min
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1hod. 5min
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1hod. 10min
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1hod.
Huhn à la Toskana mit Polenta
1hod. 5min
Wilder Wurzel-Topf
2hod. 45min
Kalbswangerl mit Wurzelragout und Rollgerste
1hod. 25min
Linsen mit Mangold und Speck
30min