Kompatibilní verze
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g Wasser
- 1 TL Salz
- 800 g Erdäpfel, speckig, geschält, in Stücken (1,5-2 cm)
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 EL Weizenmehl, universal
- 120 - 140 g Gurkerlwasser
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 3 Mini-Gurken (à ca. 85 g), mit Schale, gut gewaschen
- 200 g Essiggurkerl
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 - 2 TL Kapern, eingelegt
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft, gehackt
- etwas Sauerrahm zum Garnieren (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1152 kJ / 275 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 10 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Vláknina
- 5.1 g
- Sodík
- 1506 mg
Alternativní recepty
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 Min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 Min
Bohneneintopf mit Gerste
40min
Gelber Fisolensalat
40min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55 min
Butternusskürbisgemüse
25 min
Fisolengulasch
1h 10min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Geröstete Leber
30 Min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 min
Krautsuppe
55 min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1 Std.