Kompatibilní verze
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g Wasser
- 1 TL Salz
- 800 g Erdäpfel, speckig, geschält, in Stücken (1,5-2 cm)
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 EL Weizenmehl, universal
- 120 - 140 g Gurkerlwasser
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 3 Mini-Gurken (à ca. 85 g), mit Schale, gut gewaschen
- 200 g Essiggurkerl
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 - 2 TL Kapern, eingelegt
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft, gehackt
- etwas Sauerrahm zum Garnieren (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1152 kJ / 275 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 10 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Vláknina
- 5.1 g
- Sodík
- 1506 mg
Alternativní recepty
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1h
Erfrischender Bohneneintopf
25 min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Erdäpfelpüree (XXL)
1h 40min
Rahmgemüse mit Wurstschüsserl
40 min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55 min
Wilder Wurzel-Topf
2h 45min
Erfrischender Bohneneintopf (XXL)
1 godz. 10 min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1h