
Kompatibilní verze
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g Wasser
- 1 TL Salz
- 800 g Erdäpfel, speckig geschält, in Stücken (1,5-2 cm)
- 80 g Zwiebeln geviertelt
- 1 Knoblauchzehe halbiert
- 40 g Butter in Stücken
- 1 EL Weizenmehl, universal
- 120 - 140 g Gurkerlwasser
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 3 Mini-Gurken (à ca. 85 g), mit Schale, gut gewaschen
- 200 g Essiggurkerl
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 - 2 TL Kapern, eingelegt
- 3 Stängel frische Dille Spitzen abgezupft, gehackt
- etwas Sauerrahm zum Garnieren (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 275 kcal / 1152 kJ
- Protein
- 6 g
- Tuk
- 10 g
- Sacharidy
- 37 g
- Vláknina
- 5.1 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Sodík
- 1506 mg
Alternativní recepty
Erfrischender Bohneneintopf (XXL)
1hod. 10min
Chili con Carne (XXL)
50min
Menü: Champignoncremesuppe und gefüllte Paprika mit Reis und Tomatensauce
1hod. 5min
Zucchinicremesuppe (XXL)
35min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1hod.
Gelber Fisolensalat
40min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55min
Butternusskürbisgemüse
25min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55min
Fisolengulasch
1hod. 10min