Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony

Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony

5.0 5 rating
Příprava 30min.
Celkový 1hod.
2 porce

Suroviny

  • 75 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • 100 gramů cibule napůl
  • 25 - 35 gramů česneku podle požadované intenzity (viz Tip)
  • 35 gramů másla na kousky, plus extra na opečení chleba
  • 1 stonek petržele, čerstvé pouze lístky
  • 1 plátek žitného chleba
  • 35 gramů pšeničné mouky, hladké
  • 450 gramů vody
  • 1 ¼ čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
    ½ zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
  • ½ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 5 gramů česneku
  • máslo na orestování chlebových kostiček
  • ½ čajové lžičky jablečného octa
  • pepř, čerstvě umletý pro servírování

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 634.2 mg
Protein 4.8 g
Kalorie 1570.1 kJ / 375.3 kcal
Tuk 28.5 g
Vláknina 2 g
Nasycený tuk 17.7 g
Sacharidy 26.9 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...