Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 polévkové lžíce kuliček černého pepře
- 80 gramů cibule, na čtvrtky
- 50 gramů celeru, na kousky
- 50 gramů anglické slaniny, na kousky
- 2 stroužky česneku
- 1 špetka sladké uzené červené papriky, plus navíc na posypání
- 30 gramů másla, na kousky
- 150 gramů brambor, oloupaných, na kousky (3 cm)
- 600 gramů mražené kukuřice, předem rozmrazené
- 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
- 800 gramů vody
- 250 gramů choriza, na tenké plátky
- 1 špetka mořské soli
- smetana na vaření (cca 12 % tuku), na podávání
- lístky celeru, na ozdobu
- čerstvá pažitka, najemno nasekaná, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 40 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Grilované kuře naplocho v pikantní marinádě s bramborami a koriandrovým dipem
4h 30min
Orange Passion (Oranžová touha)
15 Min
Tomatová polévka s bazalkovým pestem
45 Min
Tagliatelle s hráškovým pestem a pošírovaným vejcem
30 Min
Bramborová kari polévka
35min
Kukuřičná polévka s kuřecím masem
35min
Hrášková polévka s crème fraiche a křupavou šunkou
1h
Brokolicový krém
30 Min
Valašská kyselica
45 Min
Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou
35min
Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony
1h
Krémová hrášková polévka
40 Min