![Chleb codzienny na zakwasie Chleb codzienny na zakwasie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5cc9d27cb9cbf9eea4e9840ae3d19191/Derivates/b6ea91968b74c1688b733fea4bc4a104bff6f9a0.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Zaczyn żytni (dzień 1.)
- 160 g wody
- 160 g mąki żytniej razowej
- 15 - 30 g żytniego zakwasu chlebowego
Ciasto właściwe (dzień 2.)
- 550 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 400 g wody
- 15 g soli
-
5
g świeżych drożdży, pokruszonych (patrz wskazówka)
(volitelně)
nebo ½ łyżeczki suchych drożdży (volitelně) - masło, ilość do natłuszczenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 353 kJ / 84.4 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Sacharidy
- 17.2 g
- Tuk
- 0.4 g
- Nasycený tuk
- 0 g
- Vláknina
- 1 g
- Sodík
- 195.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Chleb pszenny na zakwasie
12h
Ciabatty na zakwasie
17h
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Chleb na maślance i zakwasie
18hod.
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19h
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 godz. 30 min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45min
Chleb drwala
24h 30 min