Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tikka paste
- 40 g coriander seeds
- 40 g cumin seeds
- 10 g dried red chillies
- 50 g fresh coriander, washed thoroughly and left to dry on paper towel
- 100 g garlic cloves
- 100 g fresh ginger, peeled
- olive oil, for covering
- 100 g water
- 100 g lemon juice (approx. 2-3 lemons)
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 30 g sea salt
- 50 g dried onion flakes
- 140 g tomato passata (purée)
Chicken tikka and saffron rice
- 1000 - 1200 g chicken thigh fillets, cut into cubes (2 cm)
- 100 g natural yoghurt
- 300 g jasmine rice
- 900 g water
- 3 pinches saffron threads
- 2 tsp vegetable oil
Masala sauce
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred
- 50 g butter or ghee
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp tomato paste
- ¼ - ½ tsp sea salt
- 1 tsp raw sugar
- 2 tsp garam masala
- 150 g natural yoghurt
- 150 g double cream
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2556.7 kJ / 608.7 kcal
- Protein
- 26.4 g
- Sacharidy
- 46.3 g
- Tuk
- 35.3 g
- Nasycený tuk
- 10.2 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 277.9 mg
Alternativní recepty
Chicken tikka masala
1h 10min
Lamb saag
1h 30min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Tandoori chicken
45 min
Coconut lamb curry
2 godz.
Beef madras
1h 30min
Chicken in yoghurt
30 min
Pork vindaloo
2h 20min
Rogan josh
1h 35min
Chicken korma
45 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min