Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1200 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 200 gramů kadeřávku, listy a vyříznuté košťály zvlášť
- 1 stroužek česneku
- 2 ančovičky, naložené v oleji, scezené
- 1 citrón, pouze jemně nastrouhaná kůra
- 35 gramů extra panenského olivového oleje, plus navíc na pokapání
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 480 gramů bílých fazolí, velkých, sterilovaných, scezených a okapaných (2 plechovky po 400 gramech)
- 200 gramů sterilované červené papriky, na plátky (1 cm)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 4 filety mořského vlka (každý cca 90 gramů)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1960 kJ / 471 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 29 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Sodík
- 1225 mg
Alternativní recepty
Kořeněná kukuřično-meruňková kaše
15 min
Švestkový clafoutis (TM6)
1 Std. 15 Min
Pomalu vařená dýňovo-fazolová polévka s kokosovým mlékem
16 Std. 20 Min
Ruský bramborový salát
50min
Cannelloni s artyčokovou náplní a rajčatovou omáčkou
1 Std. 35 Min
Brokolice s cizrnou v ořechové omáčce
1 Std.
Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)
1 Std. 20 Min
Jablečno - datlový chlebíček (bez lepku)
1 Std. 30 Min
Losos v javorovo-hořčičné omáčce s brokolicí
20 min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25 min
Salát z červené řepy
10min
Kari ze špičatého zelí
35min