Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1200 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 200 gramů kadeřávku, listy a vyříznuté košťály zvlášť
- 1 stroužek česneku
- 2 ančovičky, naložené v oleji, scezené
- 1 citrón, pouze jemně nastrouhaná kůra
- 35 gramů extra panenského olivového oleje, plus navíc na pokapání
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 480 gramů bílých fazolí, velkých, sterilovaných, scezených a okapaných (2 plechovky po 400 gramech)
- 200 gramů sterilované červené papriky, na plátky (1 cm)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 4 filety mořského vlka (každý cca 90 gramů)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1960 kJ / 471 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 29 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Sodík
- 1225 mg
Alternativní recepty
Boršč aneb červená polévka
1h 15min
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55min
Kroupoto s chřestem, baby mrkví a červenou řepou
1 Std. 5 Min
Pečená zelenina s bramborovou kaší v pekáčku
1h 15min
Kokotky s polévkou s masovými kuličkami
40min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50min
Hráškovo-zázvorová polévka a citrónový losos s brokolicí
50min
Rychlý jehněčí dansak
45min
Losos vařený v páře se zeleninou v balíčku se žlutou rýží a rozinkami
40min
Jehněčí klobása
3 Std. 30 Min
Losos v zázvorové omáčce s kešu oříšky
30min
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45min