Calamari tray bake with pil pil and risoni
TM6 TM5

Calamari tray bake with pil pil and risoni

4.7 ( 13 hodnocení )

Suroviny

Pil pil sauce

  • 60 g extra virgin olive oil
  • 2 garlic cloves
  • 1 fresh long red chilli trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
  • 2 tsp ground paprika
  • 2 pinches sea salt
  • 1 pinch ground black pepper

Matbouha (capsicum sauce)

  • 2 garlic cloves
  • 50 g brown onion
  • 20 g extra virgin olive oil plus extra to grease
  • 500 g roasted red capsicums drained and cut into pieces (2 cm, see Tips)
  • 200 g canned chopped tomatoes
  • 1080 g water
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 1 tsp sea salt
  • 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 500 g dried risoni pasta or orzo
  • 1000 g calamari tubes cut in half, then cut into 8 mm thickness strips
  • 1 bunch fresh flat-leaf parsley leaves only, finely chopped, to garnish
  • 1 lemon cut into wedges
  • 200 g sour cream to garnish

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
527.3 kcal / 2206.4 kJ
Protein
30.1 g
Tuk
18.5 g
Sacharidy
58.6 g
Vláknina
4.5 g
Nasycený tuk
4.6 g
Sodík
350 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty