Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Herb dumplings
- 10 - 15 g fresh herbs (e.g. basil, parsley, wild garlic, chervil, mixed soft-leaf herbs), leaves only
- 200 g milk
- 60 g butter, cut in pieces, plus extra for greasing
- ¾ tsp salt
- ¼ tsp ground nutmeg (volitelně)
- 150 g wheat semolina
- 1 egg
Beetroot soup
-
500
g raw beetroot, peeled, cut in pieces,
nebo 500 g cooked beetroot, cut in pieces - 700 g water
- 150 g white wine
-
2
heaped tsp vegetable stock paste, homemade,
nebo 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 25 g flour
- ½ - 1 tsp salt
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g cream
- 1 tbsp white wine vinegar (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 4 g
Alternativní recepty
Pumpkin soup
35 dk
Creamy pea soup
40min
Minestrone
45 min
Stuffed vegetables
1h 20min
Duck, apricot and pine nut pastilla
50min
Spring Greens Soup with Beans
35 dk
Lentil and spinach soup
50min
Creamy courgette soup
25 Min
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1h 25 min
Asparagus Stem Soup
55 dk
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Watercress Soup
25 Min