
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Herb dumplings
- 10 - 15 g fresh herbs (e.g. basil, parsley, wild garlic, chervil, mixed soft-leaf herbs), leaves only
- 200 g milk
- 60 g butter cut in pieces, plus extra for greasing
- ¾ tsp salt
- ¼ tsp ground nutmeg (volitelně)
- 150 g wheat semolina
- 1 egg
Beetroot soup
-
500
g raw beetroot peeled, cut in pieces,
nebo 500 g cooked beetroot cut in pieces - 700 g water
- 150 g white wine
-
2
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
nebo 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 25 g flour
- ½ - 1 tsp salt
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g cream
- 1 tbsp white wine vinegar (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 331 kcal / 1386 kJ
- Protein
- 7 g
- Tuk
- 17 g
- Sacharidy
- 30 g
- Vláknina
- 4 g
Alternativní recepty
Creamy pea soup
40 min
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1 h 25 min
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 h
Asparagus cream soup
30 min
Pumpkin soup
35 min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1 h 40 min
Onion soup
1 h 10 min
Chickpea soup with spinach
40 min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 h 10 min
Borscht
50 min
Smooth fennel and carrot soup
40 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min