Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 čajové lžičky mletého kajenského pepře
- 1 polévková lžíce mleté pálivé papriky
- 2 čajové lžičky mletého koriandru
- 1 polévková lžíce mletého kmínu
- ¾ čajové lžičky kurkumy
- 1 čajová lžička mletého hřebíčku
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 ½ čajové lžičky garam masala
- 4 stroužky česneku
- 10 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného, na kolečka (2 mm)
- 25 gramů oleje
- 85 gramů řeckého jogurtu
- 30 gramů citrónové šťávy (přibližně 1 velký citron)
- 2 ½ čajové lžičky hrubé mořské soli
- Nutriční hodnoty
- na 210 gramů
- Kalorie
- 1870 kJ / 452 kcal
- Protein
- 9.6 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 38 g
- Nasycený tuk
- 7.9 g
- Vláknina
- 6.1 g
- Sodík
- 4830 mg
Alternativní recepty
Orange Passion (Oranžová touha)
15 Min
Orientální placky
1 Std.
Pesto z medvědího česneku s dýňovými semínky
10 min
Char siu marináda
10 min
Koktejl z kokosové vody, manga a zázvoru
No ratings
Celozrnný horský chléb
1 Std. 30 Min
Celozrnné banánové hvězdičky
1 Std.
Tex-Mex kuřecí quinoa salát
30 Min
Treska v páře s italskou rajčatovou omáčkou a dušenými bramborami
50 Min
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30 Min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 godz. 10 min
Tagliatelle s hráškovým pestem a pošírovaným vejcem
30 Min