Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 450 g di patate, pelate e se necessario tagliate a metà
- 250 g di carote, pelate e senza le estremità
- 1600 g di acqua
- 250 g di spinaci in foglia surgelati
- 20 g di concentrato di pomodoro
- burro q.b.
- pangrattato q.b.
- 120 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 350 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1206.6 kJ / 288.4 kcal
- Protein
- 18.9 g
- Sacharidy
- 21.4 g
- Tuk
- 14.6 g
- Nasycený tuk
- 8.7 g
- Vláknina
- 3.8 g
- Sodík
- 697.4 mg
Alternativní recepty
Polpette di ricotta al sugo
50min
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30 min
Tris di salse per aperitivo
30min
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1u.
Polpettone spinaci e pancetta
1h 30 min
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30 min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2u.
Fiori di zucca ripieni di patate, scamorza e prosciutto
1u.
Patate gratinate al formaggio
2u.
Polpettone mortadella e pistacchio
50min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30 min