Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 10 g Butter
- 600 g Erdäpfel, mehlig, geschält
- 50 g trockener Weißwein
- 700 g Wasser
- 100 g Schlagobers
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Majoran, getrocknet
- 1 Msp. Pfeffer, gemahlen
- 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- 1 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen
- 80 g Speckwürfel
- 1 Spritzer Apfelessig
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1126 kJ / 269 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Almkäsesuppe
25min
Butternockerl
40min
Krautsuppe mit Speck
40min
Leichte Käsesuppe
25min
Bröselknödel
40min
Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot
50min
Eachtlengsuppe
45min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h