Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 10 g Butter
- 600 g Erdäpfel, mehlig, geschält
- 50 g trockener Weißwein
- 700 g Wasser
- 100 g Schlagobers
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Majoran, getrocknet
- 1 Msp. Pfeffer, gemahlen
- 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- 1 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen
- 80 g Speckwürfel
- 1 Spritzer Apfelessig
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1126 kJ / 269 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Eachtlengsuppe
45 min
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35min
Eiernockerl
30 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Käsenockerl "Tricolore"
50min
Butternockerl
40 min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 min
Leichte Käsesuppe
25min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35min
Liptauer
15min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h