Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g cooking oil
- 150 g fresh coriander, roots and stems included
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 3 - 6 bird's eye chillies (chilli padi), adjust to taste
- 20 g shallots
- 10 g garlic cloves
- 5 g fresh galangal (lengkuas)
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp white pepper powder
- 2 tsp sugar
- 1 tsp shrimp paste (belacan)
- 200 g coconut milk (room temperature)
- 50 g fish sauce
- 20 g lime juice
- 150 g long beans, cut in 2 cm length
- 200 g zucchini, cut in cubes
- 500 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in strips (2 cm)
- 10 g fresh green peppercorns (volitelně)
- 6 kaffir lime leaves, vein removed
- 30 g Thai basil leaves, chopped
- 150 g water
- 80 g green capsicum, cut in pieces
- 100 g cherry tomatoes, halved
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1836.8 kJ / 439 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 32 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Curry Chicken
1h
Pad kra pow
45 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Beef rendang
6 Std. 20 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25 min.
Chicken Rendang
45 Min
Curry Fish
35 min.
Nasi Lemak
45 Min
Nyonya Steamed Fish
45 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min.
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min