Chimichurri vepřová panenka se zeleninovou rýží
TM6 TM5

Chimichurri vepřová panenka se zeleninovou rýží

5.0 (1 hodnocení)

Suroviny

Chimichurri omáčka

  • 100 gramů šalotky, napůl
  • 4 stroužky česneku
  • 200 gramů extra panenského olivového oleje
  • 60 gramů bílého vinného octa
  • 30 gramů čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 30 gramů čerstvého koriandru (lístky i stonky)
  • 15 gramů čerstvé petržele, jen lístky
  • 2 polévkové lžíce čerstvého oregana
  • 1 čajová lžička kuliček bílého pepře
  • 1 - 1 ½ čajové lžičky soli
  • 2 vepřové panenky (cca 450 g každá)

Zeleninová rýže a chimichurri vepřová panenka

  • 15 gramů čerstvé petržele, jen lístky
  • 40 - 50 gramů extra panenského olivového oleje
  • 40 gramů nakládaných kaparů, scezených
  • 20 - 40 gramů čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 1 ¼ čajové lžičky soli
  • 1200 gramů vody
  • 300 gramů bílé dlouhozrnné rýže
  • 400 gramů cukety, na 2cm kostičky
  • 300 gramů mrkve, na 1cm kostičky
  • 1 červená paprika, bez semínek, na 2cm kostky
  • 1 žlutá paprika, bez semínek, na 2cm kostky
  • 10 gramů oleje, plus navíc na smažení

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
3802.9 kJ / 908.9 kcal
Protein
41.8 g
Sacharidy
59.3 g
Tuk
56.3 g
Nasycený tuk
9.8 g
Vláknina
7.3 g
Sodík
1450 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty