Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lemon and hazelnut pangrattato
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 1 garlic clove
- 200 g sourdough bread (day old), torn into pieces (3-4 cm)
- 50 g toasted hazelnuts, skins removed
- 25 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
Root vegetables
- 700 g water
- 300 g raw beetroot (approx. 3), scrubbed clean and cut into eighths lengthways
- 400 g Dutch carrots, scrubbed clean and cut into halves lengthways
- 250 g purple carrots, scrubbed clean and cut into quarters lengthways
- 200 g parsnips, scrubbed clean and cut into quarters lengthways
- 200 g turnip, or swede, scrubbed clean and cut into eighths lengthways
- 40 g avocado oil
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1015 kJ / 242 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Sacharidy
- 24 g
- Tuk
- 12.5 g
- Nasycený tuk
- 1.5 g
- Vláknina
- 7.5 g
- Sodík
- 256.6 mg
Alternativní recepty
Baked spinach and feta mushrooms
35min
Cauliflower gratin
1h
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 Min
Beetroot salad with raita dressing
35min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Freekeh and broad bean salad
2hod. 30min
Mixed tomato and labne salad
24h 20min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 godz. 10 min
Israeli couscous salad
1h
Broad bean bruschetta
30min
Asparagus and broad bean salad
25min