
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 gramů konzervované bílé cizrny, scezené
- 2 polévkové lžíce uzené červené papriky
- 1 polévková lžíce česnekového prášku
- 1 polévková lžíce soli
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 polévková lžíce sušeného oregana
- 125 gramů avokáda
- 50 gramů olivového oleje, plus navíc na cizrnu
- 25 gramů vody
- 40 gramů citrónové šťávy
- 5 gramů čerstvé petržele, lístky i stonky
- 5 gramů čerstvého koriandru, lístky i stonky
- 1 stroužek česneku
- 240 gramů salátové okurky, na kolečka
- 50 gramů sýra feta, rozdrobeného
- čerstvé mátové lístky, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2260.3 kJ / 540.2 kcal
- Protein
- 15.3 g
- Sacharidy
- 40.2 g
- Tuk
- 39.6 g
- Nasycený tuk
- 8.5 g
- Vláknina
- 14.8 g
- Sodík
- 3918.1 mg
Alternativní recepty
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45 min
Květákový steak s pyré z máslových fazolí
25 min
Tuňákový snídaňový quiche bez těsta
30 min
Marináda na mořské plody
5min
Kari ze špičatého zelí
35 min
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30 min
Vepřová panenka na korejský způsob s rýžovým salátem
40 min
Massaman curry s kuřecím masem
1h 40 min
Kubánské picadillo
50min
Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou
40 min
Korejské vepřové kotlety s pikantní rýží a pak choi
1h 5min
Krémové kuřecí kari s květákovou rýží
30 min