Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Křehké linecké těsto
- 200 gramů hladké mouky
- 20 gramů parmazánu, strouhaného
- 130 gramů másla, na kostičky
- 1 vejce
- 60 gramů vody
Náplň
- 500 gramů vody
- 18 kusů zeleného chřestu
- 2 polévkové lžíce pažitky, nasekané
-
150
gramů kozího sýru, na kousky
nebo 150 gramů čerstvého sýra, např. Lučiny - 3 vejce
- 80 gramů smetany, na vaření
- 1 - 2 špetky soli, dle chuti
- 1 špetka pepře, černého, mletého, dle chuti
- 4 plátky sušené šunky, na proužky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1898 kJ / 455 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 30 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Slaný koláč Quiche Lorraine
50min
Špenátový koláč
30min
Chřestový salát s mangem
35min
Galette Auvergnate (s modrým sýrem, ořechy a zakysanou smetanou)
2 Std. 30 Min
Chřestovo-sýrový quiche
1 Std. 10 Min
Pistáciové mini cheesecaky s mangem
2 Std. 30 Min
Quiche s lososem
50min
Hořčicovo-balzamikový dresink
10 Min
Středomořský zeleninový pekáč
50min
Riccotové muffiny se špenátem
35min
Špenátový quiche s kandovanou citrónovou kůrou
1 Std. 20 Min
Mrkvové noky s cuketovou omáčkou
1 Std. 20 Min