Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Křehké linecké těsto
- 200 gramů hladké mouky
- 20 gramů parmazánu, strouhaného
- 130 gramů másla, na kostičky
- 1 vejce
- 60 gramů vody
Náplň
- 500 gramů vody
- 18 kusů zeleného chřestu
- 2 polévkové lžíce pažitky, nasekané
-
150
gramů kozího sýru, na kousky
nebo 150 gramů čerstvého sýra, např. Lučiny - 3 vejce
- 80 gramů smetany, na vaření
- 1 - 2 špetky soli, dle chuti
- 1 špetka pepře, černého, mletého, dle chuti
- 4 plátky sušené šunky, na proužky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1898 kJ / 455 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 30 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Musaka
1h 55 min
Gratinované pohankovo-pšeničné palačinky se špenátem, slaninou a ricottou
1h 45 min
Slaný koláč Quiche Lorraine
50 min
Směs koření na gyros
5 Min
Ratatouille
40 min
Hummus s pečenou paprikou
5 Min
Dip z červené řepy
15 min
Srdíčková lízátka
2h
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45 min
Dip ze sýru feta se zeleninou
15 min
Slaný koláč s uzeným lososem a špenátem
2 Std. 30 Min
Caponata
30 min