
Kompatibilní verze
Čočkový salát s uzeným pstruhem a granátovým jablkem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů černé čočky beluga
- 1000 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 5 snítek čerstvé petržele jen lístky
-
5
snítek čerstvého koriandru jen lístky
nebo 5 snítek čerstvé petržele jen lístky - 30 gramů červené cibule napůl
- 40 gramů olivového oleje
- 40 gramů bílého vinného octa
- 50 gramů vlašských ořechů
- 1 čajová lžička medu
- 2 špetky mletého černého pepře
- 1 granátové jablko vyloupaná jadérka (cca 100 gramů)
-
100
gramů uzeného pstruha
nebo 100 gramů uzeného lososa - 100 gramů bílého chřestu konzervovaného, scezeného, na kousky (2 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 263 kcal / 1101 kJ
- Protein
- 13 g
- Tuk
- 14 g
- Sacharidy
- 18 g
- Vláknina
- 7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Citrónovo-makový koláč (bezlepkový)
1hod. 15min
Hráškové pesto s ricottou
10min
Sýrové mističky se salátem z červené řepy
40min
Kapustové rolky s jáhlami a houbovou omáčkou
1hod. 40min
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1hod.
Dýňová polévka s chorizem a řapíkatým celerem
30min
Bazalkové pesto
10min
Fenyklový salát s růžovým pepřem
10min
Lososový krém s pažitkovou omeletou a pečenými kaštany - 2017
50min
Jablka v páře s omáčkou sabayon
40min
Pyré z mrkve, dýně a zázvoru
25min
Bramborovo - zeleninové pyré
40min