Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů parmazánu, na kousky
- 60 gramů másla, na kousky
- 40 gramů hladké mouky
- 700 gramů mléka
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky čerstvě umletého pepře
- ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 500 gramů směsi čerstvých bylinek (např. brutnák, rukola, špenát, bazalka, kopřiva, pampeliška)
- 25 gramů sušených rajčat, v oleji, scezených
- 15 gramů rajčatového protlaku
- 500 gramů vody
- 500 gramů zralých rajčat
- 3 - 4 jarní cibulky
- 250 gramů mozzarelly
- máslo na vymazání
- 250 gramů lasagní
- 1 čajová lžička oleje ze sušených rajčat
- 8 - 12 lístků bazalky
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2322 kJ / 554 kcal
- Protein
- 28 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 27 g
- Vláknina
- 8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Špagety all'Amatriciana
30 min
Gnocchi s rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmazánem
30 min
Špenátový koláč
30 min
Vánoční Kuba
1 Std. 40 Min
Cuketové věžičky s orientální jehněčí náplní
1 godz. 30 min
Taštičky plněné králíkem, nakládaná hořčice
3h 5min
Gnocchi s avokádem
20 min
Plněný lilek po orientálsku
1h 20min
Špagety alla Norma
1 godz. 30 min
Čočka na kari s dýní v páře
1h 15min
Gnocchi trikolóra
25 min
Bramborové knedlíky se špenátem
1 Std. 40 Min