Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ghee
- 250 g manteiga cortada em pedaços
Pasta de alho e gengibre
- 100 g dentes de alho c/ casca
- 1000 g água
- 100 g gengibre fresco
- 80 g óleo, mais q.b. p/ conservar
Dal makhani
- 300 g lentilhas pretas (urad dal)
- 2000 g água
- 2 ½ c. chá de sal
- 1 fio de azeite
- 2 c. chá de pasta de alho e gengibre
- 1 c. chá de sementes de cominhos
- 3 vagens de cardamomo verde
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 150 g tomate em pedaços
- 2 malaguetas verdes s/ sementes
- 1 c. chá de piripíri moído
- ½ c. chá de açafrão-da-índia
- 1 pau de canela
- 3 cravinhos
- 80 g natas
- Coentros picados q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2939.6 kJ / 702.6 kcal
- Protein
- 15.2 g
- Sacharidy
- 46 g
- Tuk
- 53.2 g
- Nasycený tuk
- 25.7 g
- Vláknina
- 7.3 g
- Sodík
- 1079.2 mg
Alternativní recepty
Caril de lentilhas
40 min
Falafel com húmus de beterraba
20 min
Hambúrgueres de noz e feijão
1h 45min
Bobó de cogumelos com batata-doce
50 min
Tikka masala de couve-flor
30 min
Tofu e couve-flor com sésamo
45 min
Cassoulet vegetariano com leguminosas
40 min
Caril de lentilhas
1hod. 30min
Quiche de trigo sarraceno e cogumelos
6h
Cozido de tofu
30 min
Falafel verde com molho de requeijão
8 godz.
Feijoada vegetariana
1 Std. 20 Min