Zařízení & příslušenství
Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony
Příprava 30min.
Celkový 1hod.
2 porce
Suroviny
-
75 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
-
100 gramů cibule napůl
-
25 - 35 gramů česneku podle požadované intenzity (viz Tip)
-
35 gramů másla na kousky, plus extra na opečení chleba
-
1 stonek petržele, čerstvé pouze lístky
-
1 plátek žitného chleba
-
35 gramů pšeničné mouky, hladké
-
450 gramů vody
-
½ zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)1 ¼ čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
-
½ čajové lžičky soli
-
¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
-
5 gramů česneku
-
máslo na orestování chlebových kostiček
-
½ čajové lžičky jablečného octa
-
pepř, čerstvě umletý pro servírování
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
634.2 mg
Protein
4.8 g
Kalorie
1570.1 kJ /
375.3 kcal
Tuk
28.5 g
Vláknina
2 g
Nasycený tuk
17.7 g
Sacharidy
26.9 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Krémová květáková polévka
30min.
Chlebová polévka
25min.
Kukuřičná polévka s chorizem
1hod.
Tomatová polévka s bazalkovým pestem
45min.
Smetanová česneková polévka s bůčkem
35min.
Pórkový krém
40min.
Bramborová kari polévka
35min.
Špenátová polévka s vejci
35min.
Frankfurtská polévka
30min.
Cibulová polévka
1hod. 10min.
Dýňová polévka se smetanou
40min.
Brokolicový krém
30min.