Podzim je tady! Ideální příležitost, abyste zamířili do kuchyně a pomocí Thermomixu® připravili jídla ze sezónních surovin. Inspirujte se našimi recepty a nebojte se míchat jablka a hrušky.
Skladování: nejlepší je uchovávat jablka a hrušky na chladném místě nebo v ledničce. Vydrží tak čerstvé několik týdnů.
Přezrálé ovoce: máte pár přezrálých jablek nebo hrušek? Odštavněte jablka, udělejte hruškové smoothie nebo nakrájejte jablka na kostky a připravte ovocný koláč s drobenkou. V džusech nebo smoothie můžete použít celé ovoce. Váš Thermomix® je snadno rozmixuje celé i s jádřincem!
Schovejte si na později: abyste mohli pokračovat v přípravě oblíbených podzimních dobrot po celý rok, zbývající jablka a hrušky oloupejte, nakrájejte, zbavte je jádřince a zmrazte. Pokud je ale mrazit nechcete, můžete z nich připravit rychlý kompot na příštích pár dní.
Různé odrůdy: křupavé odrůdy jablek a hrušek jsou na pečení nejlepší, protože si uchovávají svůj tvar a krásně zhnědnou!
Jablečná omáčka: pro lehčí dezerty můžete v receptu máslo nebo olej částečně nahradit domácí jablečnou omáčkou.