Jablka a hrušky

Podzim je tady! Ideální příležitost, abyste zamířili do kuchyně a pomocí Thermomixu® připravili jídla ze sezónních surovin. Inspirujte se našimi recepty a nebojte se míchat jablka a hrušky.

Jednoduché recepty na pečení

Překvapivé potěšení

Pečení s jablky

Jablečné koláče můžete najít napříč celým světem od Ameriky po Francii a Anglii. Každá země má svůj vlastní originální recept na pečení s jablky. Liší se typem těsta, použitým kořením, ale základní myšlenka je u všech receptů stejná.

Uřízni mi kousek

Ovocné dezerty

Rychlé tipy

Skladování: nejlepší je uchovávat jablka a hrušky na chladném místě nebo v ledničce. Vydrží tak čerstvé několik týdnů.

Přezrálé ovoce: máte pár přezrálých jablek nebo hrušek? Odštavněte jablka, udělejte hruškové smoothie nebo nakrájejte jablka na kostky a připravte ovocný koláč s drobenkou. V džusech nebo smoothie můžete použít celé ovoce. Váš Thermomix® je snadno rozmixuje celé i s jádřincem!

Schovejte si na později: abyste mohli pokračovat v přípravě oblíbených podzimních dobrot po celý rok, zbývající jablka a hrušky oloupejte, nakrájejte, zbavte je jádřince a zmrazte. Pokud je ale mrazit nechcete, můžete z nich připravit rychlý kompot na příštích pár dní.

Různé odrůdy: křupavé odrůdy jablek a hrušek jsou na pečení nejlepší, protože si uchovávají svůj tvar a krásně zhnědnou!

Jablečná omáčka: pro lehčí dezerty můžete v receptu máslo nebo olej částečně nahradit domácí jablečnou omáčkou.

Domácí nápoje

Saláty s jablky a hruškami