Objevte krásu thajské kuchyně

Thajská kuchyně, plná svěžích chutných surovin a komplexních kombinací chutí, je jedním z nejlepších důvodů k návštěvě Thajska. Pokud chcete vytvořit autentický zážitek z thajské kuchyně v pohodlí svého domova, Thermomix® vám v tom pomůže.

Vynikající thajské předkrmy

Chutě thajské kuchyně

Thajská jídla se vyznačují jedinečnou a komplexní směsí vůní, chutí a textur. Běžné pokrmy zahrnují jeden nebo více sladkých, kořeněných, kyselých, slaných nebo hořkých prvků. Chcete-li si užít autentickou thajskou kuchyni v pohodlí domova, zásobujte svou kuchyň těmito výbornými surovinami.

čerstvé bylinky jako jsou koriandr, máta a thajská bazalka
citrónová tráva
galangal
kokosové mléko
limetky
thajská rybí omáčka
čerstvé chilli papričky

Zajímavé kuřecí pokrmy

Vždy dokonalá rýže

Rýže je základní surovinou thajské kuchyně. Jasmínová rýže s jemnou květinovou vůní je častou přílohou ke klasickému thajskému kari, opečenému či grilovanému masu a mořským plodům. Sprogramem Rýžovar je dosažení dokonalé konzistence voňavé jasmínové rýže jednoduché a přímočaré.

• Jednoduše do mixovací nádoby vložte 200–400 gramů jasmínové rýže, 300–580 gramů vody, 10–20 gramů oleje a ¼–1 čajovou lžičku jemné mořské soli. Poté s varným košíkem položeným na víku mixovací nádoby na místě odměrky spusťte program Rýžovar.

• Uvařenou rýži přemístěte do servírovací mísy, jemně ji promíchejte stěrkou a podávejte ji horkou.

• Chcete-li dosáhnout ještě autentičtějšího výsledku, přidejte do jasmínové rýže aromatickou příchuť navíc a před vařením do mixovací nádoby vložte stonek citrónové trávy a limetkový list.

Zjistit více

Zeleninová jídla plná chuti

Věděli jste, že Thajsko je přezdívané jako „Země úsměvů“?

Možná za to může krásná krajina a výjimečná pohostinnost, ale určitě s tím má co dočinění i jídlo! Abyste měli ještě více důvodů k úsměvu, zkuste si připravit thajská jídla s Thermomixem®.

Připravit, pozor… úsměv!

Gurmánský zážitek z thajské kuchyně u vás doma

Plánujete hostinu plnou thajských pokrmů s masem a mořskými plody?Program Sous-vide vám s tím pomůže! Vložte suroviny do sáčku a zavakuujte. Vařte ve vodní lázni s doporučenou teplotou. Můžete se spolehnout na konzistentní výsledky s minimálním úsilím. Ať už připravujete šťavnatá kuřecí prsa s citrónovou trávou nebo thajské kari s hovězím, co se rozpadá na jazyku, využijte profesionální vaření s programem Sous-vide. Zde jsou tři důvody, proč je program Sous-vide skvělým způsobem přípravy jídel:

Zdůrazňuje chutě a aroma a proto není potřeba hodně soli nebo dochucovadel. •Uchovává živiny a barvu surovin – to je v případě thajských jídel plných chuti ideální!
• Jídla připravuje zcela samostatně – vy tak máte čas věnovat se něčemu jinému.

Zjistit více

Chutné rybí pokrmy

Rozšiřte své kulinářské obzory

Máte náladu na indonéské jídlo? Co takhle předkrm ze Singapuru nebo indický zákusek? Objevte vynikající recepty z celé Asie na Cookidoo® a rozšiřte si své kulinářské obzory!

Asijská kuchyně