Thajská kuchyně, plná svěžích chutných surovin a komplexních kombinací chutí, je jedním z nejlepších důvodů k návštěvě Thajska. Pokud chcete vytvořit autentický zážitek z thajské kuchyně v pohodlí svého domova, Thermomix® vám v tom pomůže.
Thajská jídla se vyznačují jedinečnou a komplexní směsí vůní, chutí a textur. Běžné pokrmy zahrnují jeden nebo více sladkých, kořeněných, kyselých, slaných nebo hořkých prvků. Chcete-li si užít autentickou thajskou kuchyni v pohodlí domova, zásobujte svou kuchyň těmito výbornými surovinami.
•čerstvé bylinky jako jsou koriandr, máta a thajská bazalka
•citrónová tráva
•galangal
•kokosové mléko
•limetky
•thajská rybí omáčka
•čerstvé chilli papričky
Rýže je základní surovinou thajské kuchyně. Jasmínová rýže s jemnou květinovou vůní je častou přílohou ke klasickému thajskému kari, opečenému či grilovanému masu a mořským plodům. Sprogramem Rýžovar je dosažení dokonalé konzistence voňavé jasmínové rýže jednoduché a přímočaré.
• Jednoduše do mixovací nádoby vložte 200–400 gramů jasmínové rýže, 300–580 gramů vody, 10–20 gramů oleje a ¼–1 čajovou lžičku jemné mořské soli. Poté s varným košíkem položeným na víku mixovací nádoby na místě odměrky spusťte program Rýžovar.
• Uvařenou rýži přemístěte do servírovací mísy, jemně ji promíchejte stěrkou a podávejte ji horkou.
• Chcete-li dosáhnout ještě autentičtějšího výsledku, přidejte do jasmínové rýže aromatickou příchuť navíc a před vařením do mixovací nádoby vložte stonek citrónové trávy a limetkový list.
Plánujete hostinu plnou thajských pokrmů s masem a mořskými plody?Program Sous-vide vám s tím pomůže! Vložte suroviny do sáčku a zavakuujte. Vařte ve vodní lázni s doporučenou teplotou. Můžete se spolehnout na konzistentní výsledky s minimálním úsilím. Ať už připravujete šťavnatá kuřecí prsa s citrónovou trávou nebo thajské kari s hovězím, co se rozpadá na jazyku, využijte profesionální vaření s programem Sous-vide. Zde jsou tři důvody, proč je program Sous-vide skvělým způsobem přípravy jídel:
•Zdůrazňuje chutě a aroma a proto není potřeba hodně soli nebo dochucovadel.
•Uchovává živiny a barvu surovin – to je v případě thajských jídel plných chuti ideální!
• Jídla připravuje zcela samostatně – vy tak máte čas věnovat se něčemu jinému.