Kompatibilní verze
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chapatis
- 150 g white spelt flour
- 60 g warm water
- 15 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
Chickpea masala
- 200 g onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g fresh ginger, peeled
- 15 g extra virgin olive oil
- 2 tsp yellow mustard seeds
- 2 tsp garam masala (see Tip)
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp cayenne pepper
- 400 g canned diced tomatoes, no added salt
- 160 g reduced-fat coconut milk
- 80 g water
- 650 g cauliflower, cut into florets
- 400 g canned chickpeas, no-added salt, rinsed and drained
- spelt flour, to dust
- 250 g fresh baby spinach leaves
- 95 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Protein
- 20.3 g
- Sacharidy
- 50 g
- Tuk
- 14.8 g
- Nasycený tuk
- 5.3 g
- Vláknina
- 12.8 g
- Sodík
- 310 mg
Alternativní recepty
15-minute noodles
15 Min
Potato and green pea curry
50 min
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55 min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
30 min
Vegetarian chilli
35 min
Crispy Korean tofu
1 godz. 20 min
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30 min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50 min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3h
Warm satay bowl
1 godz. 10 min
Gwinganna biryani (TM6)
25 godz. 20 min