Kompatibilní verze
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g dried green lentils
- water, for soaking
Falafel
- 150 g brown onion, cut into halves
- 15 g fresh flat-leaf parsley leaves
- 15 g fresh coriander leaves
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see Tips)
- 1 tsp salt
- 300 g olive oil, for shallow frying
Vegetables
- 200 g carrot, cut into pieces
- 300 g white cabbage, cut into pieces
- 400 g water
- 300 g sweet potato, cut into dice (1 cm)
- 300 g broccoli, broken into small florets
Dressing and assembly
- 200 g natural yoghurt
- 10 g honey
- 20 g lemon juice
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground white pepper, to taste
- 5 sprigs fresh chives, cut into pieces
- 1 - 2 tbsp pomegranate arils (optional)
- 30 g fresh baby spinach leaves
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1547.8 kJ / 368.5 kcal
- Protein
- 19.1 g
- Sacharidy
- 44.9 g
- Tuk
- 9 g
- Nasycený tuk
- 1.9 g
- Vláknina
- 14.3 g
- Sodík
- 497.5 mg
Alternativní recepty
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Millet cashew stir-fry
30 min
Satay noodle salad
35 min
Soba noodle and tofu salad
35 min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Couscous tahini bowl
30 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Coriander pesto pizza
1 godz. 30 min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 godz. 20 min
Falafel with beetroot hommus
20 min