Kompatibilní verze
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g dried green lentils
- water, for soaking
Falafel
- 150 g brown onion, cut into halves
- 15 g fresh flat-leaf parsley leaves
- 15 g fresh coriander leaves
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see Tips)
- 1 tsp salt
- 300 g olive oil, for shallow frying
Vegetables
- 200 g carrot, cut into pieces
- 300 g white cabbage, cut into pieces
- 400 g water
- 300 g sweet potato, cut into dice (1 cm)
- 300 g broccoli, broken into small florets
Dressing and assembly
- 200 g natural yoghurt
- 10 g honey
- 20 g lemon juice
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground white pepper, to taste
- 5 sprigs fresh chives, cut into pieces
- 1 - 2 tbsp pomegranate arils (optional)
- 30 g fresh baby spinach leaves
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1547.8 kJ / 368.5 kcal
- Protein
- 19.1 g
- Sacharidy
- 44.9 g
- Tuk
- 9 g
- Nasycený tuk
- 1.9 g
- Vláknina
- 14.3 g
- Sodík
- 497.5 mg
Alternativní recepty
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1 Std.
Pulled BBQ jackfruit
25 Min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min
Satay noodle salad
35 Min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 Std. 20 Min
Crunchy quinoa patties with avocado smash
1 Std. 30 Min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 Std. 45 Min
Soba noodle and tofu salad
35 Min
Lentil bolognese
30 Min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40 min.
Quinoa tabouli
12h 40min