Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů sýru parmazánu, na kousky
- citrónová kůra, z ½ citrónu, tence okrájená, nejlépe bio
- 50 gramů červené cibule
- 30 gramů olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 200 gramů divoké rýže
- 100 gramů quinoy
- 1000 gramů vody
-
2
vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 zeleninové bujóny - 20 gramů citrónové šťávy
- 280 gramů brokolice, na malé růžičky, velké napůl (2 cm)
- 60 gramů mraženého zeleného hrášku, rozmrazeného
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 50 gramů čerstvého sýru
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2029 kJ / 485 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 60 g
- Tuk
- 18 g
- Vláknina
- 5.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zeleninové kari s rýží
1h
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 min
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1h
Parmazánové krekry z mandlové dužiny
1h 20 min
Salát z quinoy s cuketou a mrkví
1sa 35 dk
Papriky plněné quinoou s bylinkami
30 min
Houbové quinotto
30 min
Brokolice s cizrnou v ořechové omáčce
1h
Fazolový burger (veganský)
1h 20 min
Cizrnové karbanátky
11h 10min
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 min
Gratinovaná dýně s mrkví
50 min