Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roasted vegetables
- 800 g sweet potato, peeled and cut into cubes (2 cm)
- 1 red onion (approx. 150 g), cut into rounds (5 mm)
- 2 tbsp olive oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground cumin
Grains
- 1400 g water, plus extra as needed
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g cracked freekeh
- 150 g French green lentils
- 40 g olive oil
- 1 tbsp pomegranate molasses
Salad
- 1 grapefruit, segmented and cut into pieces (2 cm)
- 100 g rocket
- 50 g pitted green olives
- 1 piece preserved lemon, zest only, cut into thin slices
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- red wine vinegar, to season (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1340.5 kJ / 319.1 kcal
- Protein
- 11.1 g
- Sacharidy
- 38.9 g
- Tuk
- 11.9 g
- Nasycený tuk
- 1.8 g
- Vláknina
- 5.9 g
- Sodík
- 884.6 mg
Alternativní recepty
Vegetable bake with goat's feta
1 Std. 30 Min
Green quinoa breakfast bowl (Post-natal)
35 min
Quinoa salad with mango salsa
1 godz.
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50 Std. 15 Min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Whole cauliflower with pea purée
40 Min
Baked spinach and feta mushrooms
35 min
Freekeh and broad bean salad
2 Std. 30 Min
Mediterranean capsicums
2h
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Fresh fennel salad
10 Min