Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roasted vegetables
- 800 g sweet potato, peeled and cut into cubes (2 cm)
- 1 red onion (approx. 150 g), cut into rounds (5 mm)
- 2 tbsp olive oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground cumin
Grains
- 1400 g water, plus extra as needed
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g cracked freekeh
- 150 g French green lentils
- 40 g olive oil
- 1 tbsp pomegranate molasses
Salad
- 1 grapefruit, segmented and cut into pieces (2 cm)
- 100 g rocket
- 50 g pitted green olives
- 1 piece preserved lemon, zest only, cut into thin slices
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- red wine vinegar, to season (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1340.5 kJ / 319.1 kcal
- Protein
- 11.1 g
- Sacharidy
- 38.9 g
- Tuk
- 11.9 g
- Nasycený tuk
- 1.8 g
- Vláknina
- 5.9 g
- Sodík
- 884.6 mg
Alternativní recepty
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 Min
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1h
Risotto verde
45 Min
Warm Mediterranean couscous salad
30 Min
Freekeh and broad bean salad
2 Std. 30 Min
Warm sweet potato and chickpea salad
45 Min
Satay noodle salad
35 Min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Soba noodle and tofu salad
35 Min
Quinoa salad with mango salsa
1h
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55min