Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roasted vegetables
- 800 g sweet potato, peeled and cut into cubes (2 cm)
- 1 red onion (approx. 150 g), cut into rounds (5 mm)
- 2 tbsp olive oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground cumin
Grains
- 1400 g water, plus extra as needed
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g cracked freekeh
- 150 g French green lentils
- 40 g olive oil
- 1 tbsp pomegranate molasses
Salad
- 1 grapefruit, segmented and cut into pieces (2 cm)
- 100 g rocket
- 50 g pitted green olives
- 1 piece preserved lemon, zest only, cut into thin slices
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- red wine vinegar, to season (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1340.5 kJ / 319.1 kcal
- Protein
- 11.1 g
- Sacharidy
- 38.9 g
- Tuk
- 11.9 g
- Nasycený tuk
- 1.8 g
- Vláknina
- 5.9 g
- Sodík
- 884.6 mg
Alternativní recepty
Quinoa tabouli
12h 40 min
Colourful quinoa salad
40 min
Freekeh and broad bean salad
2h 30min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50 min
Grain salad lettuce cups
1sa 55 dk
Fattoush with grilled haloumi
5h
Superfood salmon salad
1h 5min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 min
Brown rice salad
40 min