Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roasted Roots
- 500 g raw beetroots (approx. 4 medium), peeled, quartered
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled, halved or quartered if large
- 40 g water
- 40 g red wine vinegar
- 20 g olive oil
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Salsa Verde
- 30 g pickled capers, drained
- 45 g cornichons, drained
- 5 g fresh mint leaves
- 15 g fresh parsley leaves
- 5 g fresh basil leaves
- 65 g olive oil
- 15 g lemon juice, freshly squeezed
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Lentils
- 3 garlic cloves
- 200 g dried Puy lentils
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 300 g water
- 1 bay leaf
- 6 sprigs fresh thyme
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
nebo ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 5 g olive oil
- 5 g red wine vinegar
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 80 g watercress
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2546 kJ / 611 kcal
- Protein
- 19 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 36 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Sodík
- 1136 mg
Alternativní recepty
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 Min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h