
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roasted Roots
- 500 g raw beetroots (approx. 4 medium), peeled, quartered
- 500 g Jerusalem artichokes peeled, halved or quartered if large
- 40 g water
- 40 g red wine vinegar
- 20 g olive oil
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Salsa Verde
- 30 g pickled capers drained
- 45 g cornichons drained
- 5 g fresh mint leaves
- 15 g fresh parsley leaves
- 5 g fresh basil leaves
- 65 g olive oil
- 15 g lemon juice, freshly squeezed
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Lentils
- 3 garlic cloves
- 200 g dried Puy lentils
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 300 g water
- 1 bay leaf
- 6 sprigs fresh thyme
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled (see tip)
nebo ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 5 g olive oil
- 5 g red wine vinegar
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 80 g watercress
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 611 kcal / 2546 kJ
- Protein
- 19 g
- Tuk
- 36 g
- Sacharidy
- 48 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Sodík
- 1136 mg
Alternativní recepty
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1hod.
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Lentil Moussaka
3hod. 30min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1hod.
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Coconut and Spinach Dahl
50min