
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 Tbsp tomato purée
- 1 Tbsp pickled capers
- 5 tinned anchovy fillets
-
2
pinches dried oregano
nebo 2 Tbsp fresh oregano, leaves only, finely chopped - 100 g Kalamata olives, pitted
-
400
g tinned chopped tomatoes
nebo 400 g tomatoes, fresh, chopped - 850 g water
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 1 pinch fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 5 g fresh parsley leaves, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 476 kcal
- Protein
- 16.5 g
- Sacharidy
- 64.2 g
- Tuk
- 15.75 g
- Vláknina
- 4.9 g
Alternativní recepty
Aubergine and Tomato Pasta
45min
Mushroom Risotto
30min
Kedgeree
45min
Pasta alla puttanesca
35min
Pasta with Anchovies and Breadcrumbs
45min
Springtime Risotto
55min
Spaghetti alla Puttanesca
35min
Salmon and Potato Bake with Dill
1hod. 15min
Pasta alla Norma
50min
Puttanesca Penne
50min
Crab & Prawn Linguine
25min
Prawn and Chorizo Paella
45min