
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 125 gramů slunečnicových semínek, máčených 2-4 hodiny ve vodě a scezených
- 210 gramů mrkve, na kousky
- 50 gramů řapíkatého celeru, na kousky
- 30 gramů červené cibule
- 40 gramů pasty tahini
- 60 gramů citrónové šťávy
-
1
polévková lžíce čerstvého kopru
nebo 1 polévková lžíce sušeného kopru - 1 čajová lžička japonské sójové omáčky typu tamari
- 2 červené papriky, menší, napůl, bez semínek
- 2 žluté papriky, menší, napůl, bez semínek
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1404 kJ / 336 kcal
- Protein
- 10.9 g
- Sacharidy
- 24 g
- Tuk
- 21.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Placičky ze zelené čočky
1hod. 15min
Sezamové pesto
10min
Sticky toffee moučník
1hod.
Alternativa smetany na bázi kešu
6hod.
Simnel dort s 11 apoštoly
3hod.
Ratatouille
40min
Houbovo-cizrnová směs
9hod.
Falafel v pita chlebu (r’gaif) s omáčkou tahini
1hod. 25min
Čočková pěna
Žádné hodnocení
2hod. 35min
Polévka miso a mořské plody s rýží a rýžovým vínem
Žádné hodnocení
1hod. 5min
Rýžový dort se sladkou fazolovou pastou adzuki
Žádné hodnocení
8hod. 30min
RAW omáčka z para ořechů a paprik
Žádné hodnocení
4hod. 5min