Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Condimento
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 20 g di olio extravergine di oliva
-
150
g di funghi porcini freschi, puliti e a pezzi
nebo 40 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida per 10 minuti - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Vellutata
- 30 g di scalogno a metà
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di castagne cotte, pelate
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo di carne
nebo 1 cucchiaino colmo di sale -
60
g di guanciale di maiale stagionato a listerelle
nebo 60 g di pancetta affumicata a listarelle -
100
g di panna (35% di grassi)
nebo 100 g di latte intero
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Protein
- 7.3 g
- Sacharidy
- 26.7 g
- Tuk
- 10.8 g
- Vláknina
- 6.6 g
Alternativní recepty
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 min
Vellutata di cavolfiore
50 min
Vellutata di verza al vino bianco
50 min
Zuppa di rape
40 min
Crema di patate dolci con arachidi e coriandolo
30 min
Zuppa di cavolfiori con cimette glassate
45 min
Petto d'anatra con salsa alle more e purè di sedano rapa
40 min
Vellutata fredda di pomodoro e yogurt greco
45 min
Crema fredda di barbabietole e yogurt
15min
Crema di castagne con finferli e speck
50 min
Zuppa del nord
1h 10 min
Vellutata di topinambur e salvia
50 min