Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g di cipolla in quarti
- 100 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 30 g di sedano a pezzi
- 50 g di porri a pezzi (2 cm circa)
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 700 g di acqua
- 100 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 100 g di castagne fresche, sbucciate e spellate
- 1 cucchiaino colmo di sale o di dado vegetale
- 100 g di funghi porcini freschi a tocchetti (2 cm circa)
- 150 g di lenticchie in scatola, sgocciolate e sciacquate (vedere varianti)
- 150 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati e sciacquati (vedere varianti)
- 1 pizzico di foglie di alloro secche
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Sacharidy
- 27.4 g
- Tuk
- 13.6 g
- Vláknina
- 7.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zuppa di lenticchie
50 min
Zuppa di farro e fagioli
1h
Minestra di pane e lenticchie
55 min
Zuppa di lenticchie e spinaci
1 godz. 10 min
Millecosedde alla calabrese
1 godz. 30 min
Zuppa di castagne
1h
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Zuppa di farro alla contadina
50 min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 min
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50 min
Zuppa di ceci e polpettine
50 min
Zuppa di ceci e castagne
1 godz. 20 min