Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g di cipolla in quarti
- 100 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 30 g di sedano a pezzi
- 50 g di porri a pezzi (2 cm circa)
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 700 g di acqua
- 100 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 100 g di castagne fresche, sbucciate e spellate
- 1 cucchiaino colmo di sale o di dado vegetale
- 100 g di funghi porcini freschi a tocchetti (2 cm circa)
- 150 g di lenticchie in scatola, sgocciolate e sciacquate (vedere varianti)
- 150 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati e sciacquati (vedere varianti)
- 1 pizzico di foglie di alloro secche
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Sacharidy
- 27.4 g
- Tuk
- 13.6 g
- Vláknina
- 7.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zuppa al profumo di curcuma
1 Std.
Zuppa di farro alla contadina
50min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55min
Zuppa di castagne
1 Std.
Zuppa di ceci e cicoria
1 Std.
Zuppa di ceci e castagne
1h 20min
Zuppa di farro e castagne
1ωρ. 10 λεπτ.
Zuppa di farro e fagioli
1 Std.
Minestra di farro e ceci
1ωρ. 10 λεπτ.
Minestra di pane e lenticchie
55min
Zuppa di lenticchie
50min
Zuppa di legumi e cereali
1 Std.