Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 8 fresh whole sardines, cleaned inside and out and deboned (see Tips)
- 1 lemon, cut into 8 slices and each slice cut into halves
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 200 g vine-ripened cherry tomatoes
- 180 g couscous, rinsed and drained
- 180 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp oil
- 330 g boiling water
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 100 g pitted black olives, cut into halves
- 30 g caper berries
- 400 g canned crushed tomatoes
- 130 g water
- mixed leaf salad, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2050 kJ / 488 kcal
- Protein
- 37.4 g
- Sacharidy
- 42.9 g
- Tuk
- 16.8 g
- Nasycený tuk
- 16.7 g
- Vláknina
- 7.4 g
- Sodík
- 2523.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Prawn and saffron risotto
30min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Spiced garlic prawns and calamari
15min
Cucumber soup with prawn skewers
Žádné hodnocení
Ratatouille
40min
Pears in red wine
3 Std. 20 Min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 godz. 10 min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Fish and mixed vegetable parcels
1 Std. 15 Min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Risotto with zucchini and prawns
1 Std. 15 Min