Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roggensauerteig
- 110 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 80 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- 230 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
nebo 10 g Honig - 75 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 - 3 TL Kümmel, ganz
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 939 kJ / 233 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 46 g
- Tuk
- 1 g
- Vláknina
- 3.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vinschgerl
14h
Roggen-Schmalz-Brot
16u. 10min
Knusperspitze
5 Std. 30 Min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16hod.
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Müsliweckerl
15h 30min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Roggensauerteig
96h 20min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16u. 45min
Buttermilchbrot
18h