Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roggensauerteig
- 110 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 80 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- 230 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
nebo 10 g Honig - 75 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 - 3 TL Kümmel, ganz
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 939 kJ / 233 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 46 g
- Tuk
- 1 g
- Vláknina
- 3.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Apfel-Weizensauerteig
48 Std. 20 Min
Roggensauerteig
96h 20min
Buttermilchbrot
18h
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Knusperspitze
5h 30 min
Vinschgerl
14 Std.
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min