Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage, finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek, white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1052.1 kJ / 250.5 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 20.1 g
- Tuk
- 15.4 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 932.1 mg
Alternativní recepty
Colcannon
35min
Pea and ham soup
2h 20min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 godz. 30 min
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1 godz.
Cauliflower gratin
1 godz.
Venison Wellington
3 Std. 30 Min
Pumpkin and tempeh bobotie
1h 5 min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35min
Gruyère salmon patties with salad
1 godz. 20 min
Pork and apple cider stew
1h 40min
Cauliflower soup with bacon dust
35min