Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage, finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek, white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1052.1 kJ / 250.5 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 20.1 g
- Tuk
- 15.4 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 932.1 mg
Alternativní recepty
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Steamed orange puddings
1h 25min
Cream of tomato soup
25min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30min
Coconut-lime rice pudding with caramelised pineapple
45min
Lamb and barley soup
50min
Sweetcorn & Chorizo Chowder
1h
Brie, speck and walnut risotto
25min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2sa 50 dk
Colcannon
35min
Seafood and corn chowder
40 min
Barley, bacon and chorizo soup
50min