
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper plus extra to season
- sour cream to serve
- fresh chives finely chopped, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 250.5 kcal / 1052.1 kJ
- Protein
- 6 g
- Tuk
- 15.4 g
- Sacharidy
- 20.1 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Sodík
- 932.1 mg
Alternativní recepty
Minted Mushy Peas with Crème Fraîche
20min
Arrabbiata sauce
20min
Cauliflower gratin
1hod.
Leek and cheddar pudding
1hod. 20min
Vienna sausages with split pea soup
1hod. 10min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2hod. 50min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Colcannon
35min
Indian spiced sweet potato soup
25min
Peaches in white wine syrup
4hod.
Parsnip and bean mash
25min
Curried green beans
40min