Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Gnocchi
- 1000 g água, mais q.b. p/ cozer
- 2 ½ c. chá de sal
- 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 200 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ovo
Molho
- 80 g chalota
- 50 g tomate seco, em óleo escorrido
- 3 folhas de salva fresca
- 3 dentes de alho
- 40 g azeite
- 500 g tomate em pedaços
-
10
g açúcar mascavado
nebo 10 g açúcar amarelo - 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- 250 g feijão-branco cozido escorrido
- 100 g crème fraîche
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1586.6 kJ / 379.2 kcal
- Protein
- 11.6 g
- Sacharidy
- 59.1 g
- Tuk
- 11.7 g
- Nasycený tuk
- 3.3 g
- Vláknina
- 7.1 g
- Sodík
- 1416.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Empadão de lentilhas e beringela
1 Std. 25 Min
Feijão e abóbora com natas e coentros
1h
Hambúrgueres de feijão-preto
40min
Almôndegas de beringela
1h
Farfalle com curgete e limão
45min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50min
Moussaka vegetariana
1 Std. 10 Min
Tofu à Lagareiro
13 Std.
Pataniscas de grão-de-bico
15min
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1h 20min
Gnocchi de batata com bacon, tomate e mozarela
1 Std. 25 Min
Moussaka de lentilhas
2u. 20min