
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Celozrnné křehké těsto
- 125 gramů pšenice špaldy
- 125 gramů špaldové mouky plus na pomoučnění válu
- 125 gramů másla na kousky, plus na vymazání formy
- 40 gramů vody
- ¼ čajové lžičky soli
- sušené luštěniny pro pečení „naslepo“
Náplň a dokončení
- 30 gramů parmazánu
- 2 stroužky česneku
- 120 gramů cibule napůl
- 20 gramů řepkového oleje
-
400
gramů bílého mangoldu na větší kousky
nebo 400 gramů čerstvého špenátu na větší kousky - 250 gramů zakysané smetany
- 3 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 2 špetky muškátového oříšku, mletého
- 60 - 80 gramů sýru feta rozdrobeného, podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 511 kcal / 2141 kJ
- Protein
- 16 g
- Tuk
- 33 g
- Sacharidy
- 33 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rukolové pesto s avokádem a lískovými ořechy
15min
Veganské empanadas s paprikou a houbami
Žádné hodnocení
Kořeněná dýňová granola (bez cukru)
2hod. 25min
Mrkvové pesto
30min
Flan z kozího sýru s jogurtovou omáčkou a pórkem
Žádné hodnocení
RAW papriky plněné směsí zeleniny a semínek
5min
Slaný koláč s tvarohem a pečenou řepou
2hod. 30min
Dýňové karbanátky se špaldou
1hod. 40min
Švestková granola (bez cukru)
2hod.
Focaccia s bramborami a rozmarýnem
1hod. 35min
Vege burger s marinovaným tofu
1hod. 30min
Hummus
5min