Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Celozrnné křehké těsto
- 125 gramů pšenice špaldy
- 125 gramů špaldové mouky, plus na pomoučnění válu
- 125 gramů másla, na kousky, plus na vymazání formy
- 40 gramů vody
- ¼ čajové lžičky soli
- sušené luštěniny, pro pečení „naslepo“
Náplň a dokončení
- 30 gramů parmazánu
- 2 stroužky česneku
- 120 gramů cibule, napůl
- 20 gramů řepkového oleje
-
400
gramů bílého mangoldu, na větší kousky
nebo 400 gramů čerstvého špenátu, na větší kousky - 250 gramů zakysané smetany
- 3 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 2 špetky muškátového oříšku, mletého
- 60 - 80 gramů sýru feta, rozdrobeného, podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2141 kJ / 511 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 33 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dýňové karbanátky se špaldou
1 godz. 40 min
Hrachové kebaby
13h 30min
Mrkvové pesto
30 Min
Quiche s fetou a červenou řepou
1 Std. 50 Min
Falafel v pita chlebu (r’gaif) s omáčkou tahini
1h 25min
Fermentovaná červená pšenice a houby
Pas d’évaluation
Hummus
5min
Parmazánové krekry z mandlové dužiny
1 godz. 20 min
Cizrnový flatbread a zeleninový kari dip
50min
Kapustové rolky s jáhlami a houbovou omáčkou
1 godz. 40 min
Cizrnové kuličky s dýní
25min
Křupavé zeleninové placky s červenou řepou
1 godz. 20 min