Zařízení & příslušenství
Celozrnný mangoldový quiche
Příprava 45min.
Celkový 1hod. 30min.
6 porcí
Suroviny
Celozrnné křehké těsto
-
125 gramů pšenice špaldy
-
125 gramů špaldové mouky plus na pomoučnění válu
-
125 gramů másla na kousky, plus na vymazání formy
-
40 gramů vody
-
¼ čajové lžičky soli
-
sušené luštěniny pro pečení „naslepo“
Náplň a dokončení
-
30 gramů parmazánu
-
2 stroužky česneku
-
120 gramů cibule napůl
-
20 gramů řepkového oleje
-
400 gramů čerstvého špenátu, na větší kousky400 gramů bílého mangoldu na větší kousky
-
250 gramů zakysané smetany
-
3 vejce
-
1 čajová lžička soli
-
2 špetky mletého černého pepře
-
2 špetky muškátového oříšku, mletého
-
60 - 80 gramů sýru feta rozdrobeného, podle chuti
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
16 g
Kalorie
2141 kJ /
511 kcal
Tuk
33 g
Vláknina
5 g
Sacharidy
33 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Buď fit!
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Hummus
5min.
Španělský zeleninový koláč COCA
35min.
Špenátový koláč s tvarohem a sýrem
1hod.
Letní zeleninová pizza (bezlepková)
1hod. 50min.
Galette Auvergnate (s modrým sýrem, ořechy a zakysanou smetanou)
2hod. 30min.
Kapustové rolky s jáhlami a houbovou omáčkou
1hod. 40min.
Quiche s fetou a červenou řepou
1hod. 50min.
Středomořský zeleninový pekáč
50min.
Špaldová galette s červenou řepou
2hod.
Gratinovaná dýně s mrkví
50min.
Červené pesto
5min.
Brokolicový salát s goji
10min.