Kompatibilní verze
Jehněčí kuličky s bramborovo - pampeliškovým salátem a kerblíkovou omáčkou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Jehněčí kuličky
- 400 gramů jehněčího masa, bez kostí a šlach, na kostičky
- 130 gramů cibule, na čtvrtky
- 3 stroužky česneku
- 95 gramů červené papriky, na kousky
-
3
rozmarýnové větvičky, nasekané
nebo 2 čajové lžičky sušeného rozmarýnu, mletého - 25 gramů másla
-
110
gramů feta sýru, na kostky (cca 1 cm)
nebo 110 gramů balkánského sýru, na kostky (cca 1 cm) - 55 gramů strouhanky
- 3 čajové lžičky sušeného oregana
- ¼ čajové lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- ¼ čajové lžičky mletého nového koření
- 1 polévková lžíce hořčice
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - ½ - 1 čajová lžička soli, podle chuti
Bramborovo-pampeliškový salát a kerblíková omáčka
- 500 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- 600 gramů brambor, pevných, oloupaných, na plátky (cca 3 mm)
- 150 gramů slaniny, nakrájené na kostičky
- 100 gramů červené cibule, napůl
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo ½ zeleninového bujónu - 1 čajová lžička hořčice
- 50 gramů slunečnicového oleje
- 30 gramů jablečného octa
- 1 čajová lžička medu
- 4 špetky mletého černého pepře
- 1 svazek čerstvého kerblíku, otrhané listy
- ½ čajové lžičky domácí citrónové pasty, viz Tip
- 50 gramů smetany ke šlehání, 30 % až 40 % tuku
- 25 gramů bílého vína
- 1 špetka cukru
- 10 gramů másla
- 70 - 100 gramů pampeliškových listů, velkých, nahrubo nasekaných
- 1 - 2 polévkové lžíce dýňového oleje, podle chuti, na podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3098 kJ / 741 kcal
- Protein
- 48 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 41 g
- Vláknina
- 8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jemná treska s mascarpone
35 Min
Jehněčí plátky s citrónovými bramborami
1h 25min
Pomalu vařený fazolový cassoulet s ořechovým pestem
4 Std. 30 Min
Jehněčí špízy s omáčkou charmoula a bramborami s rozmarýnem
40min
Vanilková zmrzlina
12 Std.
Cheesecake s lesním ovocem
3h
Těstoviny s vinnou klobásou a červeným vínem
20 Min
Olivová tapenáda
5 Min
Pečená dýně plněná mletým masem
1 Std. 30 Min
Kuřecí stehna na červeném víně a na houbách
45min
Rýžová tortilla
Žádné hodnocení
Marocké jehněčí s kuskusem
Žádné hodnocení