Harissa

Harissa

4.7 70 rating
Příprava 10min.
Celkový 45min.
250 g

Suroviny

  • 10 - 12 papryczek chili, świeżych lub suszonych (np. odmiany piri-piri)
    1 czerwona papryka, lub suszonych (np. odmiany piri-piri)
  • gorąca woda ilość do namoczenia papryczek
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 łyżeczki kolendry, mielonej
  • 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do przechowywania

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 100 g

Sodík 721.3 mg
Protein 4.4 g
Kalorie 992.5 kJ / 237.2 kcal
Tuk 17.3 g
Vláknina 3.2 g
Nasycený tuk 2.2 g
Sacharidy 19.7 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...