Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ripieno calamari
- 8 calamari di media misura, interi e puliti
- 1 spicchio di aglio
- 5 filetti di acciughe sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, ben sciacquati
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 130 g di pane casereccio, la mollica
- 2 cucchiai di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Crema di pane
- 40 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 30 g di scalogno, a pezzi
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di pane tostato (vedere consigli)
- 100 g di vino bianco
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
Calamari
- 500 g di acqua
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1111.4 kJ / 265.6 kcal
- Protein
- 19.5 g
- Sacharidy
- 20.3 g
- Tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 1.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Linguine al nero di seppia
45min
Calamari ripieni con contorno di zucca sottovuoto
1h 30min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 Min
Alici alla Reggina
45min
Peoci gratinati
1h
Polpette di alici
55min
Totani ripieni su crema di fave
1h 30min
Calamari ripieni alla norma
1h 30min
Calamari ripieni
1h 30min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Moscardini al limone
30 Min