Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ripieno calamari
- 8 calamari di media misura, interi e puliti
- 1 spicchio di aglio
- 5 filetti di acciughe sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, ben sciacquati
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 130 g di pane casereccio, la mollica
- 2 cucchiai di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Crema di pane
- 40 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 30 g di scalogno, a pezzi
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di pane tostato (vedere consigli)
- 100 g di vino bianco
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
Calamari
- 500 g di acqua
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1111.4 kJ / 265.6 kcal
- Protein
- 19.5 g
- Sacharidy
- 20.3 g
- Tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 1.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1 godz.
Calamari alla napoletana
40min
Calamari ripieni
1h 30min
Totani ripieni su crema di fave
1h 30min
Calamari ripieni con contorno di zucca sottovuoto
1h 30min
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 godz.
Calamari sottovuoto ripieni ai carciofi
1 godz.
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40min
Polpo al vino rosso
1 godz.
Involtini di pesce spada e melanzane
1 godz. 20 min
Calamari ripieni alla norma
1h 30min