Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ripieno calamari
- 8 calamari di media misura, interi e puliti
- 1 spicchio di aglio
- 5 filetti di acciughe sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, ben sciacquati
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 130 g di pane casereccio, la mollica
- 2 cucchiai di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Crema di pane
- 40 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 30 g di scalogno, a pezzi
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di pane tostato (vedere consigli)
- 100 g di vino bianco
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
Calamari
- 500 g di acqua
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1111.4 kJ / 265.6 kcal
- Protein
- 19.5 g
- Sacharidy
- 20.3 g
- Tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 1.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Calamari alla napoletana
40 Min
Calamari ripieni alla norma
1 Std. 30 Min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Moscardini al limone
30 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Alici alla Reggina
45 Min
Calamari alla marchigiana
35 Min
Filetti di cernia in camicia colorata
30 Min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Involtini di pesce spada e melanzane
1h 20 min
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min