Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g di lumachine di mare, spurgate e lavate
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 1 cipolla a pezzi (100 g circa)
- 4 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 1 rametto di rosmarino, gli aghi lavati e asciugati
- 2 spicchi di aglio
- 1 gambo di sedano, lavata e asciugata e a pezzi (40 g circa)
- 2 cucchiaini di origano secco
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 1 pizzico di semi di finocchio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro
- 150 g di vino bianco
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- Nutriční hodnoty
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 5221 kJ / 1248 kcal
- Protein
- 72.8 g
- Sacharidy
- 57.3 g
- Tuk
- 82.5 g
- Vláknina
- 12.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Seppie con i piselli
40min
Risotto al nero di calamari
40min
Vongole veraci su crostoni di pane
50 min
Calamari in umido
55 Min
Calamari alla marchigiana
35min
Zuppa di crostacei e seppie
1h
Tegamino di vongole e zucchine
40min
Vongole e cozze alla marinara
3 Std.
Sugo di cozze e vongole
1 godz. 20 min
Polpetti all'inferno
40min
Risotto al nero di seppia
35min