Kompatibilní verze
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Thai curry fish custard
- 1 banana leaf (20 cm x 30 cm), blanched
- 10 wild betel leaves (daun kadok), shredded (volitelně)
- 200 g fish fillets, cut in thin slices (3 mm)
- 150 g fresh prawn flesh, cut in 1 cm pieces
- 150 g fresh squid rings
- 1 pinch white pepper powder
- 3 fresh red chillies, deseeded
- 10 dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 150 g shallots
- 5 garlic cloves
- 10 g fresh galangal (lengkuas)
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 5 candlenuts (buah keras)
- 150 g coconut milk
- 3 eggs
- 20 kaffir lime leaves, shredded, plus extra for garnishing
- 1 tsp ground turmeric
- 10 g white rice flour
- 20 g tapioca starch
- 15 g fish sauce
- 10 g sugar
Steamed clams with garlic
- 50 g cabbage, shredded
- 800 g clams, thin-shell
- 1 lemon, juice only
- ½ torch lily (bunga kantan), bud only
- 8 bird's eye chillies (chilli padi)
- 1 fresh red chilli
- 10 garlic cloves
- 1 sprig coriander leaves
- 3 tbsp sugar
- 10 - 15 g fish sauce
- ½ tsp salt
- 50 g water
Tom ga khai (Thai coconut milk chicken)
- 450 g water
- 50 g fresh galangal (lengkuas), cut in slices
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, bruised
- 6 kaffir lime leaves, bruised
- 4 - 8 bird's eye chillies (chilli padi), bruised
- 400 g skinless chicken thigh fillets, cut in cubes (2 cm)
- 30 g fish sauce
- 10 g sugar
- 200 g coconut milk
- 200 g fresh oyster mushrooms, tear in bite-sized pieces
- 200 g tomatoes, cut in quarters
- 10 g lemon juice
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 fresh red chilli, cut in thin strips, , to garnish (refer to step 6)
- kaffir lime leaves, shredded, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2514 kJ / 601 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 29 g
- Vláknina
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tom Yum Goong
30 Min
Masala Squid
25 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Nyonya Steamed Fish
45min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30 Min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20min
Chilli Stuffed Fish
1h
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min