Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 6 anchovy fillets
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tbsp pickled capers, rinsed
- 40 g pitted green olives
- 3 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp wholegrain mustard
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- ½ tsp lemon myrtle (optional)
- 1500 - 1800 g lamb shoulder, deboned (see Tips)
- pine nuts, for sprinkling (optional)
- 100 g white wine
- 2 carrots, cut into slices
- 2 brown onions, cut into wedges
- salt, to season
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4766.9 kJ / 1135 kcal
- Protein
- 78.3 g
- Sacharidy
- 10.7 g
- Tuk
- 84.6 g
- Nasycený tuk
- 31.9 g
- Vláknina
- 6.2 g
- Sodík
- 854 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lamb shanks with risoni and feta
3 Std. 50 Min
Teriyaki chicken thighs
2h 10 min
Beef and beer pie
1 Std. 40 Min
Beef and mushroom hot pot
2 Std.
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Poached egg pots with smoked salmon and avocado salsa
30 min
Slow cooked ribs in smoked paprika barbecue sauce
3 Std. 15 Min
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1 Std. 35 Min
Jerk chicken with pineapple slaw
5h
Spiced lamb roast
29 godz. 50 min
Lamb and fennel ragu
4 Std. 35 Min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15 min