Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 6 anchovy fillets
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tbsp pickled capers, rinsed
- 40 g pitted green olives
- 3 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp wholegrain mustard
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- ½ tsp lemon myrtle (optional)
- 1500 - 1800 g lamb shoulder, deboned (see Tips)
- pine nuts, for sprinkling (optional)
- 100 g white wine
- 2 carrots, cut into slices
- 2 brown onions, cut into wedges
- salt, to season
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4766.9 kJ / 1135 kcal
- Protein
- 78.3 g
- Sacharidy
- 10.7 g
- Tuk
- 84.6 g
- Nasycený tuk
- 31.9 g
- Vláknina
- 6.2 g
- Sodík
- 854 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Simple steamed salmon
30min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 20min
Cider-brined pork chops with apple dressing
2 Std. 20 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4h 20min
Bolognese sauce
40min
Beef and beer pie
1h 40min
Lamb loin with pink peppercorn sauce
45min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5 Std. 15 Min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3 godz. 40 min