![Sunday lamb roast Sunday lamb roast](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ce4b8788-7cf9-4ac8-9b1a-fc709f259f6f/Derivates/54c6c8b7-342a-45c9-88e9-1c5bd375a3ea.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 6 anchovy fillets
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tbsp pickled capers, rinsed
- 40 g pitted green olives
- 3 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp wholegrain mustard
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- ½ tsp lemon myrtle (optional)
- 1500 - 1800 g lamb shoulder, deboned (see Tips)
- pine nuts, for sprinkling (optional)
- 100 g white wine
- 2 carrots, cut into slices
- 2 brown onions, cut into wedges
- salt, to season
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4766.9 kJ / 1135 kcal
- Protein
- 78.3 g
- Sacharidy
- 10.7 g
- Tuk
- 84.6 g
- Nasycený tuk
- 31.9 g
- Vláknina
- 6.2 g
- Sodík
- 854 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lamb korma
4h
Beef and beer pie
1h 40min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Garlic prawns
25 Min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 Min
Guinness beef pies
2h 15min
Meatloaf with onion gravy
1 godz. 30 min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15min
Baked pumpkin and beef stew
3h
Beef and mushroom hot pot
2 godz.
Spiced lamb roast
29 Std. 50 Min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min