Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů parmazánu, na kousky
- 8 snítek směsi čerstvých bylinek (např. rozmarýn, šalvěj, tymián), jen lístky, plus navíc na posypání
- 1500 gramů vody
- 150 gramů quinoy, propláchnuté a scezené
- 2 stroužky česneku
- 150 gramů cibule, napůl
- 20 gramů sušených rajčat, v oleji, scezených
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 15 vypeckovaných černých oliv, překrojených
- 1 polévková lžíce nakládaných kaparů, scezených
- 40 gramů piniových oříšků, opražených
- ¼ čajové lžičky mořské soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 6 paprik různých barev, menších, bez jádřinců
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1033 kJ / 246 kcal
- Protein
- 8.3 g
- Sacharidy
- 21.6 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 5.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cizrnové kuličky s dýní
25min
Lilkové ragú s cizrnou
45min
Salát s cuketou a chřestem
35min
Fazolový salát s quinoou a sýrem
35min
Středomořský zeleninový pekáč
50min
Fazolový burger (veganský)
1h 20min
Lasagne se špenátovo ricottovou náplní
1h 20min
Quiche s fetou a červenou řepou
1h 50 min.
Quinoa salát se zeleninou a bylinkami
35min
Gratinovaná dýně s mrkví
50min
Rizoto z divoké rýže a quinoy s brokolicí
55min
Zapečené brambory s gorgonzolovou omáčkou
40min