
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Fleisch und Spätzle
- 100 g Zwiebeln halbiert
- 100 g Knollensellerie in Stücken
- 100 g Möhren in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 600 g Rotwein trocken
- 200 g Rotweinessig
- 2 TL Salz und mehr zum Kochen
- 2 TL Zucker
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Nelken
- ¼ TL Piment
- 10 Wacholderbeeren
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 800 g Rinderschulter (Schaufelstück)
- 300 g Wasser und mehr zum Kochen
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
nebo 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - Butterschmalz zum Braten
-
500
g Spätzle, trocken
nebo 500 g Bandnudeln
Sauce
- 30 g Butter
- 30 g Mehl
- 100 g Wasser
- 200 g Sahne
- 1 TL Senf
- 2 TL Honig
- 1 - 2 TL Bratensaucen-Paste (für 0,25 l)
- ½ TL Pfeffer
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 762 kcal / 3192 kJ
- Protein
- 40 g
- Tuk
- 27 g
- Sacharidy
- 72 g
- Vláknina
- 124 g
- Sodík
- 951 mg
Alternativní recepty
Zwiebel-Rostbraten mit Spätzle
2 Std.
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4 Std.
Mini-Rouladen
3 Std. 30 Min
Sauerbraten
72 Std.
Knuspriger Schweinebauch
3 Std.
Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons
3 Std. 50 Min
Saftgulasch vom Rind
2 Std. 45 Min
Winzertopf
2 Std. 40 Min
Schweinemedaillons in Pfeffer-Cognac-Sauce
50 Min
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1 Std. 30 Min
Rinderrouladen mit Gürkchen
1 Std. 15 Min
Rinderrouladen mit Knödeln und Rotkohl
2 Std. 45 Min