Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Fleisch und Spätzle
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 600 g Rotwein, trocken
- 200 g Rotweinessig
- 2 TL Salz und mehr zum Kochen
- 2 TL Zucker
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Nelken
- ¼ TL Piment
- 10 Wacholderbeeren
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 800 g Rinderschulter (Schaufelstück)
- 300 g Wasser und mehr zum Kochen
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
nebo 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - Butterschmalz zum Braten
-
500
g Spätzle, trocken
nebo 500 g Bandnudeln
Sauce
- 30 g Butter
- 30 g Mehl
- 100 g Wasser
- 200 g Sahne
- 1 TL Senf
- 2 TL Honig
- 1 - 2 TL Bratensaucen-Paste (für 0,25 l)
- ½ TL Pfeffer
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3192 kJ / 762 kcal
- Protein
- 40 g
- Sacharidy
- 72 g
- Tuk
- 27 g
- Vláknina
- 124 g
- Sodík
- 951 mg
Alternativní recepty
Rinderrouladen mit Knödeln und Rotkohl
2 Std. 45 Min
Sauerbratenragout
49 Std.
Winzertopf
2h 40 min
Schweinemedaillons in Pfeffer-Cognac-Sauce
50 Min
Mini-Rouladen
3h 30min
Zwiebel-Rostbraten mit Spätzle
2 Std.
Krustenbraten mit Bohnen und Brotnocken
2h 55min
Sauerbraten
72 Std.
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1hod. 30min
Slow Cooking Rindfleisch mit Pilzen
5h 20 min
Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons
3h 50min
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1hod. 25min