Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g dried yellow split peas
- boiling water, for soaking
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 45 g ghee
- 200 g brown onion, cut into wedges (approx. 4 cm)
- 10 fresh curry leaves
- 2 cardamom pods, crushed
- 110 g tandoori paste (see Tips)
- ½ tbsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp curry powder
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 bunch fresh silverbeet (approx. 320 g), stems removed and leaves finely shredded
- salt, to taste
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- cooked rice (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2399.8 kJ / 571.4 kcal
- Protein
- 24.4 g
- Sacharidy
- 73.2 g
- Tuk
- 15.8 g
- Nasycený tuk
- 8.1 g
- Vláknina
- 17.1 g
- Sodík
- 1455.4 mg
Alternativní recepty
Gwinganna biryani (TM6)
25小时 20 分钟
Summer dahl
35 Min
Palak paneer
45 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Tarka dal
30 Min
Lentil curry (dahl)
30 Min
Pulse and pumpkin curry
30 Min
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM6)
8h 15min
Green goddess pizza
1 Std. 30 Min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Chhole (chickpea curry)
35 Min