Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g dried yellow split peas
- boiling water, for soaking
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 45 g ghee
- 200 g brown onion, cut into wedges (approx. 4 cm)
- 10 fresh curry leaves
- 2 cardamom pods, crushed
- 110 g tandoori paste (see Tips)
- ½ tbsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp curry powder
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 bunch fresh silverbeet (approx. 320 g), stems removed and leaves finely shredded
- salt, to taste
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- cooked rice (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2399.8 kJ / 571.4 kcal
- Protein
- 24.4 g
- Sacharidy
- 73.2 g
- Tuk
- 15.8 g
- Nasycený tuk
- 8.1 g
- Vláknina
- 17.1 g
- Sodík
- 1455.4 mg
Alternativní recepty
Tarka dal
30 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Tomato and lentil dahl
35min
Vegetarian chilli
35min
Palak paneer
45 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1 godz.
Amritsari dal
26 godz.
Pulse and pumpkin curry
30 min
Gwinganna biryani (TM6)
25h 20min
Summer dahl
35min